Wanhaa ja valkoista elämää keskellä kaupunkia!
lauantai 5. helmikuuta 2011
Hyvää Runeberginpäivää!
Tänään on Runeberginpäivä. Minun päivä alkoi ajoissa ja on työntäyteinen; sillä meidän työyhteisöllä on tänään koulutuspäivä ja näin ollen leivoin eilen iltamyöhällä vielä Runebergin -"kakun" perheeni iloksi. Tämän reseptin olen saanut eräältä ihanalta ystävältäni aikaa sitten ja joka vuosi se tulee leivottua. En jaksa tehdä monia pieniä leivoksia vaan teen yhden suuren runebergin-torttu kakun!
Runebergintorttu/kakku -ohje
150g margariinia
2dl sokeria
3 munaa
1dl mantelirouhetta
2dl piparinmuruja
2dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1 dl kermaa/appelsiinimehua/punssia tms.
Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat
yksitellen.Sekoita keskenään kuivat
aineet ja lisää joukkoon 1dl valitsemaasi nestettä.
Voitele kakkuvuoka ja paista 175 asteessa noin 40 min.
Kostuta vähän jäähtynyt kakku haluamallasi nesteellä.
Koristele torttu/kakku vadelmahillolla ja valkoisella kuorrutteella.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Meillä väännettiin ne pikkutortut..esikoinen avusti ja hilloa oli sitten torttujen päällä aika reilusti! Hyviä olivat joo.. Tuo kakku idea vois olla ensi vuonna ihan hyvä juttu! Lumista viikonloppua, josko nähtäis pian, on aikaa kun ollaan törmätty viimeksi,eli Prismassa sitten!
VastaaPoistaSoitin juuri sinulle ;o) ...näkemisiin!
VastaaPoista