Me teimme joskus muinoin ylä-asteella ihanaa appelsiini-
rahkahyytelöä pääsiäisjälkkäriksi...tein sitä monena kertana
pääsiäis-pöytään vielä kotona asuessani.Eilen kaivoin tämän
"vanhan ohjeen" esille sillä ajattelin pääsiäispyhinä tehdä
sitä jälkkäriksi koska se on tosi hyvää!!! Laitan ohjeen teille
muillekkin, jos joku muukin haluaa väriä ja raikkautta
juhlapöytään. Kuvassa oleva tekele ei ole minun (harmi vaan)
vaan kotikokin ohjeista napattu herkullinen kuva, jotta
ymmärtäisitte miten houkuttelevan kauniskin tämä jälkkäri on...
Appelsiini-rahkahyytelö
3 appelsiinia
1 tlk maitorahkaa
4 liivatelehteä
1/2 dl vettä
1 dl kermaa
sitruunamehua maun mukaan
sokeria maun mukaan
vaniljasokeria maun mukaan
Vuoraa astia 2:lla appelsiinilla. Paloittele
1 appelsiini, sekoita maitorahkaan. Liota liivate
kiehuvaan veteen sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita kaikki aineet keskenään ja mausta lopuksi
makusi mukaan. Anna hyytyä kylmässä. Kumoa koko
komeus varovasti tarjolle laakeaan astiaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti