Tämä ohje on ollut minulla jo hyvän aikaa ja
tänään oli niin keväistä, että ajattelin
pyörättää sitruunatortun kevään kunniaksi
perheellemme. Tämä on raikas ja kepeä tarjottava näin
keväänkorvilla tai miksei vaikka pääsiäispöydässäkin!
Sitruunatortun ohje:
Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi.
Yhdistä kuivat aineet varovasti vaahdon joukkoon.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle
uunipellille ja paista 225 asteessa noin 7min.
Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille.
Irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.
Väliin ja päälle:
1 prk (3,3dl) kuohukermaa
2 prk sitruunalla maustettua rahkaa
noin 2rkl sokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahkaan sokeri ja
sekoita kermavaahdon joukkoon. Levitä puolet
tortun väliin ja kääri kevyesti rullalle.
Levitä loput rullan päälle ja reunoille.
Koristele valko-ja taloussuklaalla.
Sopii jälkiruuaksi tai vaikka kahvin kera.
Kyllä noilla eväillä niitataan neloset projekti vauhdittuu..tosin väärään suuntaan, ei passaa täällä päässä julkisesti ainakaan myöntää että pitääpä kokeilla ohjetta
VastaaPoistaNäillä mennään ja saletisti natsaa...
VastaaPoistase on taas laitettava tossua toisen eteen!!!
ps. hyvää oli, nam.
Ohje testattu lapsien kanssa ja hyvää oli....
VastaaPoistaKiva juttu!!!
VastaaPoistaMeistäkin se oli hyvää...