Wanhaa ja valkoista elämää keskellä kaupunkia!
lauantai 22. tammikuuta 2011
Minna Canthin kakkua
Tänään kokeilin ensimmäistä kertaa leipoa Minna Canthin kakun. Herkullinen kuivakakku siitä tulikin, suosittelen! Kakku kruunasi kahvihetkemme. Laitoin viereen vielä reseptin, jos vaikka joku muukin innostuu kokeilemaan minulle, uutta ohjetta. Minä tykkään kokeilla kaikkia uusia reseptejä; toisinaan hyvällä menestyksellä ja toisinaan vähän heikommalla mutta tekemällä oppii, eikö vaan!
Minna Canthin kakku
2dl siirappia
2dl sokeria
2 munaa
4dl hyvää kermaa
6dl vehnäjauhoja
1rkl pomeranssinkuorta
1tl neilikkaa
1tl inkivääriä
2tl soodaa
4 rkl sulatettua voita
Vaahdota kerma. Vatkaa munat ja sokerit vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. Sekoita kuivat aineet ja siirappi vuorotellen vaahtoon. Lisää voi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista puoli tuntia 175 asteessa ja vielä puoli tuntia 150 asteessa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti