Wanhaa ja valkoista elämää keskellä kaupunkia!

Wanhaa ja valkoista elämää keskellä kaupunkia!

maanantai 7. helmikuuta 2011

Onnellisuus





Tämän aamun lehdessä oli pysäyttävä kolumni. Onnellisuudesta ja onnesta. "Olemalla onnellinen teet muut onnelliseksi"...niinkö helppoa se on? Mikä tekee meidät onnelliseksi, ihan oikeasti? Käsi sydämelle...aina on jotain mitä pitää tehdä, saavuttaa, ostaa, haluta ennenkuin olemme onnellisia! Eikös se vähän näin mene? Kliseitä osaamme ladella kaikki mutta tänä aamuna jäin oikein itsekkin pohtimaan tätä asiaa ja taisi osua omaankin nilkkaan vaikka väitänkin, että viime aikoina olen
joutunut pakon edessä pohtimaan elämäämme uudemman kerran...ja sen tuomia uusia puolia. Tällä hetkellä sitä on onnellinen aika monesta asiasta; pienestä ja isostakin asiasta. Suurin onnen aihe itselle on ja on aina ollut perhe ja mieheni.
Kolumnin lopussa erotetaan onni ja onnellisuus. Onni olisi tunnetila; siinä koetaan tilapäistä tyytyväisyyttä kun taas onnellisuus olisi jotain pysyvää...ilman sen kummempia syitä. Mitenkäs sitten se wanha sananlasku sopii tähän; "kell onni on, se onnen kätkeköön"...ja olemmeko me tosiaan niin kateellisia, että näinkin ihana tunnetila kuin onni/onnellisuus pitäisi kätkeä! Syvälliseksi meni tällä kertaa mutta menköön! Mukavaa ja onnellista alkavaa viikkoa teille kaikille...

6 kommenttia:

  1. Niinhän se on että ihminen helposti unohtaa että mitä jo on kun havittelee lisää ja lisää..Kun läheiset ihmiset on niitä tärkeimpiä onnellisuuden tekijöitä! Voi näitä kulutusjuhlan aikoja! Vaikka tunnustan itsekin "kuluttavani" turhuuteen aika ajoin..mutta kun tässä taannoin mietin että mitä olen itselleni ostanut pitkiin aikoihin niin eipä juuri tullut mieleen..lapsille vaan, ja tarpeellisia nekin hankinnat.. Mutta ei sitä tarvitsekaan aina ostaa vaan hyvää mieltä voi saada tekemisellä ja arjen pieneillä asioilla! Vaikka puhelulla ystävälle ja kunnon naurulla!Nauru on ilmaista ja parantaa mieltä kummasti! Joten kun nyt tulee ystävänpäivä niin muistakaahan kaikki ystävää, vaikka puhelin soitolla! Koska ystävä myös hädässä tunnetaan, näissä elämän myrskyissä ja tyynissä! Lumista viikkoa sinulle, ystäväni!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anu, ihanasta kommentistasi... monet kunnon naurut ovatkin herkkua ja tekevät hyvää...sydän hymyilee vielä pitkään naurun jälkeen!!! Tosiaankin ystävänpäivä on tulossa...pitäiskö treffata vaikka kaffeella käynnin merkeissä koko porukka? Mentäiskö ihan ulos kahville?
    Muistetaanhan kaikki ystäviä...

    VastaaPoista
  3. no niin,tääl kans aloin miettimään Onnea:)) ja tulin siihen tulokseen,että minulle "aito" onni ei synny materiasta,vaikkakin se tuo kivat puitteet onnelle;)Kyllä onnellisuus on sellanen sisäinen rauha ja ilo...Ystävät ja antamisen ilo tuvat kyllä aikamoista ONNEN tunetta.
    Hali ystävälle! t.MK

    VastaaPoista
  4. Hiljaisuus. Kyllä MK kirjoitat hienosti! Viisasta ajatusten virtaa jälleen kerran sinulta.

    VastaaPoista
  5. On vaan pakko ottaa kantaa tähän keskusteluunne..on niin herkullinen aihe ?Mielestäni onnellisuus on tosiaan sisäinen rauha,turvallisuuden ja hyvänolon tunne joka vahvistaa omaa minäkuvaa ja luo ihmiselle sitä tervettä itsetuntoa joka näkyy jotenkin säteillen ihmisestä ulos päin.Onnellisuus kantaa myös huonojen hetkien yli,se on kuin silta vastoinkäymistenkin yli.
    Mielestäni onni on yksittäinen hetken kokemus,ns.huippuhetki joka tulee ja menee,se voi tulla itsensä sisältä yhtenä kokemuksena tai ulkoapäin eri tapahtumien tai tunteiden laukaisemana..ek

    VastaaPoista
  6. Voi miten kauniisti sanottu, ihanhan tässä liikuttuu. Kyllä teillä ihmisillä on sydän ja ajatukset paikallaan. Kauniita illanjatkoja!

    VastaaPoista