Wanhaa ja valkoista elämää keskellä kaupunkia!

Wanhaa ja valkoista elämää keskellä kaupunkia!

keskiviikko 23. helmikuuta 2011

Wanhan puusaavin tarina

Tämän ison wanhan puusaavin olemme saaneet anopiltani lahjaksi jo joitain vuosia sitten. Se on ollut meillä monikäyttöinen; sillä se on toiminut kukka-astiana, joulukuusen jalkana- ja tässä tehtävässä se tulee meillä jouluisin toimimaankin-, pehmolelulaatikkona mutta tällä hetkellä siinä on meillä vilttejä/huopia/tekstiileitä...jotka on helppo ja näppärä ottaa siitä heti käyttöön! Toki pienen perusparannuksen tein sillä maalailin sen aika pian valkoiseksi sekä "naulasin" saavia kiertävät renkaat paikoilleen niin, etteivät ne saavin kuivuessa/ravistuessa tipahtele pois! Puusaavi on tyhjänäkin kaunis sillä sen sisäosat kertovat aivan omaa tarinaa kaikessa rouheudessaan.
Wanha saavi...


Ja tämän hetkinen käyttötarkoitus.

4 kommenttia:

 1. ihanan paikan on tämä saavi sannut,liekköhän päätynyt eläkepäiville...mutta tämän saavin tarinsata vain pieni pala...eli sehän on ostettu eräästä eteläsuomalaisesta antikvariasta ja kun sain sen autoni takapenkille ajoin seuraavaksi puutarha myymälään josta ostin 3 ihanaa keltaista ulko ruusua..oli nimittäin kevät noin 6 v sitten?,ja ajattelin onnittella lapsiasi synttäreitten kunniaksi ja niimpä ostin viellä ison säkin mustaa ruusumultaa ja eikun istuttamaan ruusut korvoon.Sehän kävikin mukavasti kun sain mukaan kaikki 3 lastasi ja jokainen istutti oman synttäri ruusunsa hyvin kasteluohjeiden kera..
  koitti syksy ja kuinka ollakkaan olit päättänyt että ruusut saavat oman uuden kasvupaikan kivipihasi pienestä kolosta ja nehän viihtyi sielläkin..?,kunnes parin vuoden päästä tuli "suuri ja ilkeä"kaivinkone joka vieritti ison ja painavan kiven möhkäleen ruusujen niskaan..hui,voi,ei..
  Mutta pelastus tuli jo pian ja ruusujen sitkeys jälleen voitti,eikun versoa pukkaamaan...kunnes olitte päättäneet hylätä ne..mutta kuinkas ollakkaan kävin itse omilla luvin varkaissa ja vedin ruusut juurineen maasta,toin ne kotini kukkapenkkiin ja niitä nyt hoidan hoitajan ottein...kastelen,leikkaan,kitken,ravitsen,myrkytän kirvoja,nypin kuivaneita kehtiä ja jo kukkineita kukkia..kaiken tämän teen vaan rakkaiden ruusujeni vuoksi..ja toivottavast saan nauttia niistä viellä tulevanikin kesänä,ainakin toivotin kukkasille hyvää talvea suuren lumipeiton alle...mutta se saavi on saanut luksus paikan,mutta vaikka sen ja kukkasten tiet erosivatkin niin tämä on ehkä sitä historiaa parhaimmillaan mitä erilaiset esineet erilaisten tarinoiden muodossa pitävätkään sisällään...ek

  VastaaPoista
 2. Ihanaa EK ja kiitos pitkästä tarinasta! Tämä on juuri parasta mitä nämä wanhat aidot esineet tuovat elämäämme; juuri näitä ihania, elämänmakuisia tarinoita, oikeita sekä tapahtuneita!!! On mukavaa muistella yksin tai porukassa näitä hauskoja juttuja; väkisinkin tämäkin asia saa suupielet ylöspäin. Ilmeesi oli näkemisen arvoinen kun kuulit, että tilaamamme kaivinkone oli vierittänyt sen ison kiven ruusujen päälle (HUPSIS)... Tosiaankin tarina menee prikuulleen niinkuin sen kirjoitit...minä kun en ole mikään viherpeukalo ja sinulla kun on taas aina ruusupenkit kadehdittavan kauniissa kunnossa. Oli loistava ajatus hakea ne "ruusunalut" sinun hellään huomaasi. Siellä pihassasi niitä on ihana katsella ja ne kertovat tätä omaa, hiukan karuakin tarinaa muhevassa ruusupenkissään! Ps. Voikun hymyilyttää tämäkin tarina...
  Ruusuista päivänjatkoa!

  VastaaPoista
 3. Ruusuista puheenollen,meillä on tänään ruusuja pöydällä, mieheni siirtyy jonkinlaiseen "ikämies sarjaan", itsensä sanoin, eli synttäripäivää vietetään kukin ja kakuin, 35 vuotta, eikä suotta!
  ps.tervetuloa Milla kakkukahville, kakku on tehty isomman tytön toiveen mukaan..halusi isille juuri tämän kakun..

  VastaaPoista
 4. Kiitos kutsusta...
  Käväisimmekin ihan kahdestaan mieheni kanssa kakkukahveilla, laitoin upean ja herkullisen kakkusi kuvankin blogini alkumetreille...Paljon onnea vielä kerran Ikäihmiselle; sai meiltä oikein liköörikonvehtejakin...vanhojen miesten namuja? ;o) Oli mukava nähdä!!!

  VastaaPoista